Υλικά
  • 1 κιλό πιπεριές, κέρατο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι χοντρό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ερυθρό Nerello Mascalese με αρώματα βύσσινου, κερασιού και μύρτιλου, νότες γλυκών μπαχαρικών, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Ghiaia Nera Etna Rosso Tenuta Tascante

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τηγανητές πιπεριές με σάλτσα ντομάτας και φέτα αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο χοντρό αλάτι. Το αλάτι θα βοηθήσει ώστε να μην πιτσιλάει το ελαιόλαδο όταν προσθέσουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην ξεφλουδιστούν οι πιπεριές όσο μαλακώνουν. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.
  6. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την κάνετε και vegan, απλά αφαιρώντας τη φέτα.

Αν τώρα αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και μια-δύο καυτερές πιπεριές.