Και κάπως έτσι, ήρθε και ο Δεκέμβρης. Και πλησιάζουμε προς τις γιορτές, η πόλη στολίζεται και όλα γίνονται κάπως πιο λαμπερά και αισιόδοξα, ας γεμίσουμε τις μέρες με νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, γεμάτο θαλπωρή και αυτοφροντίδα.
Από ζεστές σούπες, μέχρι νόστιμα λαδερά, μαμαδίστικα κρεατικά, πάντα νόστιμα ζυμαρικά και όλα αυτά που λαχταράς.
Δευτέρα - Σούπα με γλυκοπατάτα
Αν ψάχνεις μια θρεπτική και γευστική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, τη βρήκες! Με την απαλή υφή της και τη φυσική γλυκύτητα της γλυκοπατάτας, είναι το ιδανικό πιάτο για να ζεσταθείς και να απολαύσεις ένα γεύμα γευστικό και θρεπτικό!
Τρίτη - Mac & cheese με κουνουπίδι
Το κλασικό mac & cheese είναι μικρά ζυμαρικά με πλούσια σάλτσα τυριών, ψημένα στο φούρνο μέχρι να σχηματιστεί τραγανή κρούστα. Εδώ προσθέτουμε κουνουπίδι που του πάει πολύ και το κάνει ακόμα πιο νόστιμο!
Τετάρτη - Κοτόπουλο με ελιές και κάπαρη
Σήμερα φτιάχνουμε ένα πιάτο με έντονο μεσογειακό χαρακτήρα, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά! Κοτόπουλο μαγειρευτό με ελιές και κάπαρη.
Πέμπτη – Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα φακής (vegan ραγού)
Αυτά τα plant-based σπαγγέτι με σάλτσα φακής είναι παραλλαγή του ραγού, ιδανική για όσους θέλουν κάτι χορταστικό, αλλά χωρίς κρέας.
Παρασκευή – Πρασόρυζο
Η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, πολλές από τις οποίες είναι χορτοφαγικές και βασίζονται σε απλά υλικά όπως εποχικά λαχανικά, ελαιόλαδο και ρύζι. Το πρασόρυζο είναι ένα από αυτά.
Σάββατο – Αυθεντικά κεμπάπια Φλώρινας
Τα κεμπάπια Φλώρινας είναι παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής, ζουμερό, μυρωδάτο και μερακλίδικο. Μοιάζουν με ψητά σουτζουκάκια και φτιάχνονται από τρία είδη κιμά - μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο.
Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Χειμωνιάτικη σαλάτα με πίκλα παντζαριού, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκάλι
Μια διαφορετική παντζαροσαλάτα, με πίκλα παντζαριού, πρασινάδες, ροκφόρ και αρωματική βινεγκρέτ πορτοκάλι.
Για κυρίως: Ψάρι αλά σπετσιώτα βήμα - βήμα
Η διάσημη συνταγή των Σπετσών συνδυάζει ολόκληρο, φρέσκο ψάρι που ψήνεται στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με σκόρδο και μυρωδικά και είναι ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Για επιδόρπιο: Μηλόπιτα με κρέμα cheesecake και τραγανό crumble
Μια μπισκοτένια, βουτυράτη μηλόπιτα που στο κέντρο της έχει μία κρέμα που θυμίζει cheesecake. Πάνω της στρώνουμε μήλα και την καλύπτουμε με ένα τραγανό crumble και καρύδια.
Mac & cheese με κουνουπίδι
Κοτόπουλο με ελιές και κάπαρη
Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα φακής (vegan ραγού)
Πρασόρυζο. Έτσι απλά.
Αυθεντικά κεμπάπια Φλώρινας
Χειμωνιάτικη σαλάτα με πίκλα παντζαριού, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκάλι
Ψάρι αλά σπετσιώτα βήμα - βήμα