Νέα εβδομάδα, νέα ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα, χωρίς να δαπανήσουμε πολύ χρόνο και να φτιάξουμε νόστιμες και εύκολες συνταγές, που όμως ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Και βέβαια, και αυτό το μενού τα έχει όλα: από λαχταριστά ζυμαρικά για να κάνουμε πιο νόστιμη τη Δευτέρα, μέχρι όσπριο, μία κλασική σούπα με ένα twist και βέβαια, φαγητό λίγο πιο «περιποιημένο», όσο φτάνουμε στο Σαββατοκύριακο. 

Δευτέρα - Ζυμαρικά Alfredo κοτόπουλο και μανιτάρια 

Υπάρχουν εκείνες οι συνταγές που φτιάχνουμε ξανά και ξανά γιατί είναι εύκολες, πρακτικές και νόστιμες. Μία από αυτές είναι οι πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια, ένα πιάτο κρεμώδες, πλούσιο και γεμάτο άρωμα, που συνδυάζει τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου με τη γήινη γεύση των μανιταριών και τη βελούδινη υφή της σάλτσας τους. Είναι μια καθημερινή συνταγή που θα λατρέψουν όλοι και είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα! Χρειάζεσαι κάτι άλλο για το ξεκίνημα της εβδομάδας; 

Τρίτη - Μαροκινή σούπα harira με ρεβίθια και φακές

Η Harira είναι μια παραδοσιακή μαροκινή σούπα όπου ρεβίθια, φακές και ντομάτες συνδυάζονται με ζεστά μπαχαρικά δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να απολαύσουμε τα όσπρια και να ταξιδέψουμε γευστικά ως το εξωτικό Μαρόκο. 

Τετάρτη - Μπακαλιάρος τηγανητός με πάνκο και σως ταρτάρ

Λόγω της διαδικασίας παραγωγής του, το πάνκο δεν απορροφά το λάδι, οπότε το αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί μια στεγνή και ελαφριά κρούστα στο υλικό που τηγανίζεται. Γι' αυτό και σε αυτή τη συνταγή ο μπακαλιάρος διατηρείται τραγανός στο εξωτερικό αλλά ζουμερός εσωτερικά.

Μπακαλιάρος

Κολοκυθόσουπα

Πέμπτη - Σούπα κολοκύθας με λουκάνικο και παρμεζάνα

Αυτή η κολοκυθόσουπα είναι πιο ιδιαίτερη απ’ ότι έχετε συνηθίσει και φτιάχνεται με κολοκύθα ψητή, λουκάνικα και παρμεζάνα. Είναι βελούδινη, ελαφριά και εξαιρετικά γευστική.

Παρασκευή - Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα 

Το μπιφτέκι είναι από μόνο του τέχνη. Κι αν αγαπάς τα μπιφτέκια, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτά τα γευστικά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα. Ζουμερός κιμάς, με φέτα που λιώνει γλυκά και δροσερή ντομάτα στην καρδιά του κάθε μπιφτεκιού. 

Σάββατο – Κλασικό ιταλικό ριζότο με μανιτάρια

Αρωματικό και φίνο, το ριζότο μανιταριών είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ιταλικής παραδοσιακής κουζίνας. 

Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για κυρίως: Μελωμένο χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

Το χοιρινό με λάχανο είναι απλό και οικονομικό πιάτο, νόστιμο και χορταστικό, που θέλει όμως τον χρόνο του για να μελώσει και να γίνει λουκούμι!  Γι’ αυτό το φτιάχνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. 

Χοιρινό με λάχανο

Γλυκοπατάτες

Για συνοδευτικό: Γλυκοπατάτες στον φούρνο με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και δενδρολίβανο

Αυτές οι γλυκοπατάτες στον φούρνο είναι το τέλειο, αρωματικό συνοδευτικό, αν και με τη φυσική τους γλυκύτητα και την τραγανή τους υφή, στέκονται τέλεια και μόνες τους.

Για επιδόρπιο: Πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο ή πώς να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Η πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο είναι ένα από τα πιο κλασικά comfort, γλυκά της αγγλικής κουζίνας, καθώς και ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί.