Υλικά
  • 3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε ροδέλες και κατεψυγμένες
  • 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο απαλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 ml γάλα φυτικό (καρύδας, αμυγδάλου ή βρώμης), προαιρετικά
  • σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • λίγο αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το vegan παγωτό φιστικοβούτυρο με σοκολάτα βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε το φυτικό γάλα για πιο απαλή υφή.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 1 ώρα για να γίνει το παγωτό πιο αφράτο.
  4. Ανακατεύουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε το παγωτό πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου. 
  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε το παγωτό με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, πριν το σερβίρουμε.