
Υλικά
- 3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε ροδέλες και κατεψυγμένες
- 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο απαλό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml γάλα φυτικό (καρύδας, αμυγδάλου ή βρώμης), προαιρετικά
- σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- λίγο αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το vegan παγωτό φιστικοβούτυρο με σοκολάτα βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε το φυτικό γάλα για πιο απαλή υφή.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 1 ώρα για να γίνει το παγωτό πιο αφράτο.
- Ανακατεύουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε το παγωτό πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε το παγωτό με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, πριν το σερβίρουμε.