
Υλικά
- 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 60 ml νερό παγωμένο
- 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη βασική ζύμη για γκαλέτ βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια με το αλεύρι, κάνοντας γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να μη ζεσταθεί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κρύο νερό με το γιαούρτι.
- Το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και πάλι με τα χέρια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχει μέρος του αλευριού που να είναι στεγνό. Προσέχουμε όμως να μην το παρακάνουμε, δε θέλουμε να ζεστάνουμε με τα χέρια μας το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.