
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 6 ροδάκινα μεγάλα, ώριμα αλλά όχι παραγινωμένα
- 6 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό λεμονιού
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1 αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό
- φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για τo πασπάλισμα
Λευκό Γλυκό Κρασί! Μαλαγουζιά, με αρώματα αποξηραμένων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, πλούσια υφή και οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά Γλυκύς Κτήμα Γεροβασιλείου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τάρτα ροδάκινο με κανέλα και θυμάρι προθερμαίνουμε φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα, αφαιρώντας το κουκούτσι τους αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
- Απλώνουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε λίγο με πλάστη και κόβουμε σε 3 φαρδιές λωρίδες.
- Αλείφουμε την κάθε λωρίδα σφολιάτας με λίγο αυγό, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και απλώνουμε τις φέτες του φρούτου από τη μια άκρη στην άλλη. Φροντίζουμε οι φέτες να ακουμπούν μεταξύ τους και να ανεβαίνει η άκρη της μιας στην προηγούμενη, αλλά αφήνουμε περιθώριο τριγύρω στη ζύμη.
- Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι και πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με κανέλα, ζάχαρη κρυσταλλική και λίγο θυμάρι.
- Διπλώνουμε τριγύρω τη ζύμη προς τα μέσα και αλείφουμε τις άκρες της με το χτυπημένο αυγό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20', ώσπου να χρυσίσει η ζύμη και να μελώσουν τα φρούτα.
- Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή, πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε με επιπλέον κανέλα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ή με ζάχαρη καρύδας, που θα δώσουν πιο «καραμελένιο» αποτέλεσμα.