Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα

  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 ml νερό
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ξύλα κανέλας
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • λίγο αλάτι
  • ζάχαρη άχνη + κανέλα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πορτογαλικά ταρτάκια pastel de nata προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
  2. Απλώνουμε στο φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αλείφουμε με το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Ρολάρουμε τη σφολιάτα στη μεγάλη πλευρά και κόβουμε κατά μήκος για να έχουμε 12 κομμάτια.
  4. Βάζουμε το κάθε ρολάκι σε βουτυρωμένες φόρμες για μάφινς και το πιέζουμε πολύ καλά για να απλωθεί και να καλύψει όλη τη φόρμα.
  5. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Σε μπολάκι βάζουμε 80 ml από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
  7. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα ξύλα κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε προσεκτικά τα ξύλα κανέλας και τις φλούδες και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  9. Σε μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και τους κρόκους και τα ρίχνουμε και αυτά σταδιακά στην κρέμα.
  10. Μοιράζουμε την κρέμα μέσα στα ταρτάκια και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
  11. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.