Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γρ. μαγειρεμένο αρνί, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μικρή, βρασμένη και λιωμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το φύλλο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ααμόσα με φύλλο κρούστας και αρνί, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  
  2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το αρνί, την πατάτα και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε τρεις λωρίδες και αλείφουμε την κάθε λωρίδα με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας και διπλώνουμε σε τρίγωνα μέχρι να τελειώσει όλο το φύλλο.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο ή λάδι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. 
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά με μια ελαφριά σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο.

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τυρί φέτα στη γέμιση για πιο έντονη γεύση.