Υλικά
  • 5 αυγά, βρασμένα σφιχτά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
  • 50 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα σαν μαγιονέζα με βραστά αυγά, σε πολυκόφτη πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή χυμό λεμονιού.
  3. Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. 
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα αντί για νερό λευκό κρασί