Υλικά
- 5 αυγά, βρασμένα σφιχτά
- 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
- 50 γρ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. άνηθο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σάλτσα σαν μαγιονέζα με βραστά αυγά, σε πολυκόφτη πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή χυμό λεμονιού.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα αντί για νερό λευκό κρασί
Εύα Μονοχάρη