Υλικά
- 400 γρ. ramen noodles
- 300 γρ. χοιρινό φιλέτο ή πανσέτα, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 αυγά
- 1 lt ζωμό κοτόπουλου ή χοιρινού
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. πάστα miso
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- λίγο σησαμέλαιο, για το σερβίρισμα
Ροδίτης με αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου και αχλαδιού, ένταση και δροσιτική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Roditis Nature Tetramythos Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ράμεν με χοιρινό, noodles και αυγό βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά, τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και τα ξεφλουδίζουμε.
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε τη σόγια και το miso, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η πάστα.
- Ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά χωρίς να στεγνώσουν.
- Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα τοποθετούμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το χοιρινό και τα αυγά κομμένα στη μέση και περιχύνουμε με τον ζωμό.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγες σταγόνες σησαμέλαιου και σερβίρουμε.
- Πριν σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι τσίλι.
- Αφού βράσουμε τα αυγά και πριν τα κόψουμε στη μέση, μπορούμε να τα μαρινάρουμε σε σάλτσα σόγιας για 1 ώρα, για πιο έντονη γεύση.
Αμαρυλλίς Τσέγκου