Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2  κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μελιτζανοσαλάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά και τις τρυπάμε γύρω - γύρω με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε ταψί, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  3. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, βάζοντας το φούρνο στο γκριλ για να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες μία φορά.
  4. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  5. Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες και έχουν μαλακώσει αρκετά, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα τους.
  6. Τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι ή τις στύβουμε σε μία πετσέτα και τις ψιλοκόβουμε.
  7. Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια από την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  8. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.