Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, εδώ είσαι. Αυτη η μανιταρόπιτα είναι εύκολη, αφού γίνεται με φύλλο κρούστας και πεντανόστιμη. 

Μανιταρόπιτα

Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. τραχανά ή σιμιγδάλι
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ Αγιωργίτικο, με αρωματική ένταση, κομψότητα και δροσιστική οξύτητα που αναδεικνύει την πολυδυναμικότητα της ποικιλίας. Η πρόταση του WSPC: Rose-Saint-Georges - Ieropoulos Family Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μανιταρόπιτα με πράσο σε φύλλο κρούστας κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό.
  2. Σε χαμηλή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. 
  4. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο, ρίχνουμε τη γραβιέρα και προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά. 
  5. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. 
  6. Προσθέτουμε τον τραχανά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. 
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. 
  9. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα (και αυτά λαδωμένα ενδιάμεσα). Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα κάτω και χαράζουμε σε κομμάτια επιφανειακά την πίτα.
  10. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.