
Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, εδώ είσαι. Αυτη η μανιταρόπιτα είναι εύκολη, αφού γίνεται με φύλλο κρούστας και πεντανόστιμη.
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. τραχανά ή σιμιγδάλι
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 3 αυγά
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ Αγιωργίτικο, με αρωματική ένταση, κομψότητα και δροσιστική οξύτητα που αναδεικνύει την πολυδυναμικότητα της ποικιλίας. Η πρόταση του WSPC: Rose-Saint-Georges - Ieropoulos Family Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μανιταρόπιτα με πράσο σε φύλλο κρούστας κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό.
- Σε χαμηλή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
- Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο, ρίχνουμε τη γραβιέρα και προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα (και αυτά λαδωμένα ενδιάμεσα). Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα κάτω και χαράζουμε σε κομμάτια επιφανειακά την πίτα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.