Διατροφικές πληροφορίες ανά μισή πίτσα

  • Ενέργεια: 388 kcal
  • Υδατάνθρακες: 63.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 16.4 γρ.
  • Λιπαρά: 9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 7.1 γρ.

Light pizza

Υλικά

για 2 πίτσες

Για τη ζύμη

  • 270 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 180 ml γάλα 1,5%, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φακελάκι (9 γρ.) ξηρή μαγιά
  • αλάτι

Για τις πίτσες

  • 200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο, με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption - Noema Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την light πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα με το μέλι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά να αφρίσει.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και το μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Λαδώνουμε ένα μπολ, μεταφέρουμε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα.
  7. Βάζουμε το κάθε φύλλο σε ταψί, αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τις πίτσες από τον φούρνο, γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.