Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το dressing λεμονιού βάζουμε τον χυμό λεμονιού σε μπολ και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Χτυπάμε με λεπτό σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή σαν λεπτό κορδόνι, χτυπώντας παράλληλα μέχρι να γίνει ομοιογενές, πηχτό μείγμα.

Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή σε βαζάκι. Στη δεύτερη περίπτωση, κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα.