
Υλικά
- 1 πάπια ολόκληρη
- 4 κ.σ. μείγμα για κινέζικο (5-spice)
- 4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 4 εκ.), καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 20 πίτες ρυζιού
- λαχανικά φρέσκα (όπως αγγούρι και καρότο), κομμένα σε μπαστουνάκια
- hoisin sauce
Pinot Noir από τη Νέα Ζηλανδία, με ισορροπημένο και φρουτώδη χαρακτήρα. υπέροχη δομή από απαλές τανίνες που συνδυάζονται με μια συμπυκνωμένη υφή γεμάτη πολυπλοκότητα. Η πρότασή μας: Pinot Noir - Escarpment
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πάπια Πεκίνου ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το εσωτερικό και το εξωτερικό της πάπιας και τοποθετούμε στην κοιλιά τον γλυκάνισο, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Πασπαλίζουμε εξωτερικά με το μείγμα για κινέζικο και τρίβουμε καλά με τα χέρια να απλωθεί παντού.
- Τοποθετούμε μία σχάρα πάνω σε βαθύ ταψί και βάζουμε επάνω την πάπια. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει η πέτσα της πάπιας τραγανή.
- Μόλις ψηθεί η πάπια τη μεταφέρουμε σε πιατέλα, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Για το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε τις πιτούλες ρυζιού, κόβουμε την πάπια σε κομμάτια και συνοδεύουμε με λαχανικά και hoisin sauce.
Μείγμα για κινέζικο, πίτες ρυζιού και hoisin sauce βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.