
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης Melissa
- 2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
- 4-5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Blend από Αθήρι και Ασύρτικο, με υψηλή αρωματική ένταση εσπεριδοειδών, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Akrani White Ktima Akrani
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής άλεσης, φρέσκια ντομάτα, τόνο και κάπαρη βράζουμε το σπαγγέτι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία του και μέχρι να μαγειρευτεί αλ ντέντε. Στραγγίζουμε καλά.
- Στο μεταξύ έχουμε έτοιμη τη σάλτσα μας, η οποία δεν χρειάζεται καν βράσιμο. Ξύνουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε τη γεύση μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι η σάλτσα και στη συνέχεια ανοίγουμε τον τόνο, τον στραγγίζουμε από το νερό του και τον μαδάμε σε κομματάκια.
- Ρίχνουμε τον τόνο μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.