Υλικά
  • 4 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. φαρίνα
  • 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος κομμένη με το μαχαίρι σε ψιλά κομματάκια
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το banana bread με σοκολάτα και καρύδια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, πολτοποιούμε εντελώς με το πιρούνι τις τρεις μπανάνες.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα, την κανέλα, τις βανίλιες, το γαρίφαλο και την μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και την κουβερτούρα και τα ενσωματώνουμε με μια μαρίζ.
  7. Στρώνουμε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας με χαρτί κουζίνας που προηγουμένως θα βρέξουμε και θα στίψουμε, για να εφαρμόσει καλά παντού και μεταφέρουμε το μείγμα μας. Κόβουμε εγκάρσια την τελευταία μπανάνα και την τοποθετούμε ολόκληρη κατά μήκος, στην επιφάνεια του κέικ.
  8. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που θα το δοκιμάσουμε.