Υλικά
            
        
        
        
        
    - 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
 - 1 κεφάλι σκόρδου
 - 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 - ½ φλ. γάλα ζεσταμένο
 - 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τον πουρέ πατάτας με ψητό σκόρδο και μουστάρδα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
 - Κόβουμε την κορυφή από το κεφάλι του σκόρδου, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το σκόρδο στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει χρυσαφένιο.
 - Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
 - Στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
 - Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτες με πρέσα πουρέ ή με ένα πιρούνι.
 - Βγάζουμε τη φλούδα από το ψητό σκόρδο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με τη μουστάρδα.
 - Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
 - Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
 
- Αν προτιμάμε τον πουρέ μας εξαιρετικά λείο, μπορούμε να τον περάσουμε από σίτα.
 - Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για φρεσκάδα.
 
Αμαρυλλίς Τσέγκου