Υλικά
  • 3 ολόκληρα κρεμμύδια

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ρύζι αρμποριο
  • 65 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 65 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 65 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα τομάτας

  • 3 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μπαχάρι
  • 1 γαρίφαλο
  • 1 κάρδαμο
  • 1 δάφνη
  • 1 κανέλα
  • 1 σκόρδο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα γεμιστά κρεμμύδια πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο.
  2. Έπειτα ψήνουμε τα 3 ολόκληρα κρεμμύδια για 1,5 ώρα στους 200°C.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ' ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές αποτέλεσμα.
  4. Μόλις τα κρεμμύδια είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία τους καθαρίζουμε την φλούδα, αφαιρούμε τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
  5. Αφού τα γεμίσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σ' ένα τηγανάκι ρίχνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε περάσει από χοντρό τρίφτη και έπειτα έχουμε σουρώσει. Εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι η σάλτσα μας να πήξει και να είναι έτοιμη. Θα χρειαστούμε περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.
  6. Ρίχνουμε στο ταψί με τα κρεμμύδια μας την έτοιμη σάλτσα και τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 180°C για 1,5 ώρα. Μετά τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ξεσκέπαστα.
  7. Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε σε πιάτο και απολαμβάνουμε.