Για μία πιο παιχνιδιάρικη και δημιουργική νότα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεμεδάκια προκειμένου να δώσετε μια ενδιαφέρουσα υφή στα μπισκότα. Με τα σεμεδάκια τα μπισκότα θα αποκτήσουν ανάγλυφη όψη και σίγουρα, όποιος συμμετέχει στη διαδικασία παρασκευής τους θα ενθουσιαστεί.
Υλικά
για 30 μπισκότα
Για τα μπισκότα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους αυγών, μεσαία
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. κάστερ πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τα μπισκότα
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και χτυπάμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο εργασίας και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ακόμα. Δίνουμε στη ζύμη το αγαπημένο μας σχήμα, είτε με ένα κοφτερό μαχαίρι, είτε με κουπ πατ.
- Μεταφέρουμε με προσοχή τα μπισκότα στο ταψί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10 -15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Βάζουμε 1-1,5 κ.γ. κρέμας σε κάθε μπισκότο και τοποθετούμε από πάνω του ένα δεύτερο.
- Μεταφέρουμε τα γεμιστά μπισκότα σε πιατέλα και σερβίρουμε.