Διατροφικές πληροφορίες συνταγής, ανά ball

  • Ενέργεια: 61 kcal
  • Υδατάνθρακες: 11.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
  • Λιπαρά: 1.7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0.4 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 1.4 γρ. 
Υλικά

Για 30 κομμάτια 

  • 140 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. χουρμάδες βασιλικούς
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 15' σε καυτό νερό, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε πολυκόφτη ψιλοκόβουμε τα μισά καρύδια, μεταφέρουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα υπόλοιπα καρύδια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα τρίμμα.
  4. Προσθέτουμε στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις νιφάδες βρώμης, τους χουρμάδες, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 40 γρ. βρώμης και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας, να πάει η βρώμη παντού. Προαιρετικά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα, να σφίξει.
  6. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα, τα περνάμε από τα αλεσμένα καρύδια να καλυφθούν καλά και μεταφέρουμε σε πιατέλα.