Υλικά
Για 12 τεμάχια
- ⅓ φλ. πουρέ κολοκύθας (87 γρ.)
- 10 κράκερ ολικής ή κανονικά
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. κανέλα
- λίγο τζίντζερ
- λίγο γαρίφαλο
- λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη
- 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλ. καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα pumpkin spice τρουφάκια πολτοποιούμε σε πολυκόφτη τα κράκερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα κράκερ και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ένα ταψί ή πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πλάθουμ το μείγμα σε 12 μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξουν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά ενδιάμεσα και προσέχοντας να μην καεί.
- Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα πιάτο.
- Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, κυλάμε κάθε μπαλάκι στη λιωμένη σοκολάτα, αφήνοντας την περίσσεια να στραγγίσει.
- Στη συνέχεια, τα κυλάμε τα στο πιάτο με τα καρύδια για να καλυφθούν.
- Επιστρέφουμε τα τρουφάκια στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο, χωρίς κάλυμμα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Αντί για καρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αμύγδαλα ή πεκάν. Αν όμως προτιμάς τους σπόρους αντί για τους ξηρούς καρπούς, χρησιμοποίησε κολοκυθόσπορους ή καβουρδισμένο σουσάμι.