
Υλικά
για 12-15 τεμάχια
- 140 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 ml καφές εσπρέσο κρύος
- κακάο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τρουφάκια τιραμισού, ξεκινάμε πρώτα με το μείγμα: σε πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μπαλάκια και ρίχνουμε ένα-ένα τα τρουφάκια σε μπολ με κακάο. Με απαλές κινήσεις κουνάμε το μπολ ώστε το κακάο να καλύψει ομοιόμορφα το κάθε τρουφάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 5 ημέρες.
- Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μασκαρπόνε με τυρί κρέμα.
- Αν δεν έχουμε εσπρέσο, φτιάχνουμε έναν δυνατό καφέ φίλτρου ή στιγμιαίο. Επίσης μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με λικέρ καφέ.
- Αν δεν μας αρέσει η γεύση του κακάο σε σκόνη, μπορούμε να βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.