Τρουφάκια τιραμισού

Υλικά

για 12-15 τεμάχια 

  • 140 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml καφές εσπρέσο κρύος
  • κακάο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τρουφάκια τιραμισού, ξεκινάμε πρώτα με το μείγμα: σε πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια και ρίχνουμε ένα-ένα τα τρουφάκια σε μπολ με κακάο. Με απαλές κινήσεις κουνάμε το μπολ ώστε το κακάο να καλύψει ομοιόμορφα το κάθε τρουφάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 5 ημέρες.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μασκαρπόνε με τυρί κρέμα.
  • Αν δεν έχουμε εσπρέσο, φτιάχνουμε έναν δυνατό καφέ φίλτρου ή στιγμιαίο. Επίσης μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με λικέρ καφέ.
  • Αν δεν μας αρέσει η γεύση του κακάο σε σκόνη, μπορούμε να βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.