Υλικά
  • 400 γρ. rice noodles ή egg noodles λεπτά
  • 300 γρ. μοσχάρι, λεπτοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρα, ανάλογα με το μέγεθος τους
  • 1 lt ζωμός μοσχάρι ή λαχανικών
  • 2 κ.σ. fish sauce
  • 1 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.σ. χυμός lime
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Για το σερβίρισμα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • κόλιανδρο φρέσκο ή βασιλικό
  • μπούκοβο (προαιρετικά)

Αγιωργίτικο, με νότες μούρων, δαμάσκηνου και δέρματος, κομψές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Φύσις Νεμέα - Athanasiou Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την Ταϊλανδέζικη σούπα με μοσχάρι, noodles και μανιτάρια βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
  2. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τις γεύσεις.
  5. Προσθέτουμε τη fish sauce, τη soy sauce, τον χυμό lime, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  6. Τοποθετούμε τα noodles σε μπολ και περιχύνουμε με τον ζωμό, το κρέας και τα μανιτάρια.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο ή βασιλικό και αν θέλουμε με λίγο μπούκοβο.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο pak choi ή φρέσκο σπανάκι για επιπλέον χρώμα και φρεσκάδα.
  • Φροντίζουμε να μην παραβράσουμε τα noodles, ώστε να κρατήσουν την υφή τους και να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.