Υλικά

για 18 ρολάκια 

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 400 γρ. φέτα σπασμένη
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ρολάκια με τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τα αυγά και το πιπέρι.
  3. Ξετυλίγουμε στον πάγκο μας τη συσκευασία με το φύλλο και το κόβουμε κατά μήκος στα 3, σχηματίζοντας λωρίδες.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  5. Παίρνουμε μια-μια ξεχωριστά τις λωρίδες και κατά μήκος, βάζουμε μια κοφτή κουταλιά από τη γέμιση.
  6. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολάκι.
  7. Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο: σε μπολ βάζουμε 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 φλ. νερό χλιαρό, 1 σφηνάκι ξύδι, 1 κ.γ. αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην κολλά στα χέρια μας. Την πλάθουμε σε μπαλάκι, τη μεταφέρουμε στο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά.  Πλάθουμε τη ζύμη σε φρατζολάκι και την κόβουμε σε 4 ομοιόμορφα κομμάτια. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον λεπτό πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.