Φτάσαμε κιόλας στα μέσα Ιουλίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν και καθημερινά ψάχνεις γεύσεις που θα σε γεμίσουν ενέργεια για να συνεχίσεις την καθημερινότητα. Πάρε ιδέες από ένα ακόμη εβδομαδιαίο μενού και οργανώσου.  

Δευτέρα – Μπάμιες λαδερές 

Η απόλυτη συνταγή για μπάμιες, γίνεται με φρέσκα λαχανικά και περιέχει και μια ώρα καλοκαιρινό ήλιο. Μελωμένες και νόστιμες, ξεκινούν τέλεια την εβδομάδα. 

Τρίτη - Σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας

Ζουμερά, αρωματικά και εύκολα στην παρασκευή, τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις την πρωτεΐνη αλλά και τη νοστιμιά σου. Το μυστικό  τους βρίσκεται στο μαρινάρισμα, ώστε το κοτόπουλο να πάρει ωραία γεύση και να παραμείνει τρυφερό.

Τετάρτη - Μια διαφορετική χωριάτικη σαλάτα με φακές

Η φακοσαλάτα είναι συνήθως ένα πλήρες, κρύο γεύμα αφού πέρα από τις φακές περιλαμβάνει διάφορα φρέσκα λαχανικά, ίσως και κάποια πρωτεΐνη, γι' αυτό και είναι ιδανική επιλογή τώρα το καλοκαίρι και τις ζέστες. 

Φακοσαλάτα

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

Πέμπτη - Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Ιδανική συνταγή για να απολαύσουμε τα νόστιμα, μικρά κολοκυθάκια που είναι γλύκισμα το καλοκαίρι. Αυτό το μοσχαράκι είναι η απόδειξη ότι ένα τόσο απλό μαμαδίστικο πιάτο απλά «τα σπάει»!

Παρασκευή - Σπαγγέτι με λεμόνι και παρμεζάνα (Pasta al limone)

Ένα πιάτο που μοσχοβολά, τόσο απλό, όσο και σοφά φτιαγμένο. Τα σπαγγέτι αγκαλιάζονται από ένα βελούδινο λεμονάτο βούτυρο με παρμεζάνα, σε μια συνταγή που φτιάχνεται στο λεπτό, αλλά μένει στη μνήμη. 

Pasta al limone

Σάββατο - Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Ένας γρήγορος και υγιεινός τρόπος να απολαύσουμε το ψάρι της εβδομάδας. Σε ένα ταψί, με απλά υλικά, ετοιμάζουμε ένα λαχταριστό πιάτο γεμάτο αρώματα και χρώματα.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Για αρχή: Κεφαλονίτικη ριγανάδα

Η ριγανάδα μεγάλωσε γενιές στην Κεφαλονιά και αποτελούσε το κολατσιό είτε στην παραλία για μικρούς και μεγάλους είτε στη δουλειά. Εδώ την απολαμβάνουμε ως ορεκτικό, με τη φρέσκια ντομάτα, τη ρίγανη και τη φέτα της. 

Ριγανάδα

Κολοκυθοανθοί

Για κυρίως: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά στο φούρνο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού, ελαφρύ και μυρωδάτο, με άφθονα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα. Στη γάστρα οι κολοκυθοανθοί αποκτούν μοναδική γεύση καθώς σιγοψήνονται, αγκαλιάζοντας τα αρώματα του ελαιόλαδου και των μυρωδικών. 

Για επιδόρπιο: Μελόπιτα Σίφνου

Το εμβληματικό γλυκό της Σίφνου ή αλλιώς το ελληνικό cheesecake φούρνου στην πιο αυθεντική εκδοχή του, με ανθότυρο, μέλι και κάμποσα αυγά.