Υλικά
- 4 φέτες ψωμί χθεσινό ή φρέσκο φρυγανισμένο
- 3 ντομάτες μέτριες
- 200 γρ. φέτα Κεφαλονιάς
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αφράλα (αλάτι από τα βράχια της θάλασσας), αλλιώς ανθό αλατιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την κεφαλονίτικη ριγανάδα τρίβουμε τη σκελίδα του σκόρδου πάνω στις φέτες του ψωμιού για να αφήσει το άρωμά του.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο άνθο αλατιού και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες και ό,τι χυμούς έχουν αφήσει στο μπολ πάνω από τις φέτες του ψωμιού.
- Σπάμε τη φέτα, τη μοιράζουμε πάνω από τις ντομάτες και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη και σερβίρουμε.