Υλικά
  • 4 φέτες ψωμί χθεσινό ή φρέσκο φρυγανισμένο
  • 3 ντομάτες μέτριες
  • 200 γρ. φέτα Κεφαλονιάς
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αφράλα (αλάτι από τα βράχια της θάλασσας), αλλιώς ανθό αλατιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κεφαλονίτικη ριγανάδα τρίβουμε τη σκελίδα του σκόρδου πάνω στις φέτες του ψωμιού για να αφήσει το άρωμά του.
  2. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο άνθο αλατιού και ανακατεύουμε.
  3. Περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες και ό,τι χυμούς έχουν αφήσει στο μπολ πάνω από τις φέτες του ψωμιού.
  4. Σπάμε τη φέτα, τη μοιράζουμε πάνω από τις ντομάτες και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη και σερβίρουμε.