Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 680 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. φυλλώδη, πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας (πχ. μαρούλι, ρόκα κλπ.)
  • 1 καρότο μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο
  • 1 μάνγκο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
  • 1 ραντίτσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 3 φλ.)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το dressing

  • ¼ φλ. φιστίκια ανάλατα, καβουρδισμένα
  • 2 κ.σ. πίκλες τζίντζερ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. λάδι τσίλι
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο 

Για τα τσιπς τορτίγιας και το σερβίρισμα

  • 2 τορτίγιες
  • λίγο ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
  • μπαχαρικά της επιλογής μας, όπως πάπρικα καπνιστή, κουρκουμά, κάρι
  • σουσάμι μαύρο ή/και λευκό, καβουρδισμένο
  • φύλλα κόλιανδρου φρέσκου ή κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες 

Μοσχοφίλερο με εκρηκτικά αρώματα φράουλας, τριαντάφυλλου, ανθών πορτοκαλιάς και μανταρινιού, με δροσιστική οξύτητα και απολαυστικά λιπαρή υφή. Η πρόταση του WSPC: Lexis Gris Sur Lie Zacharias

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing από καβουρδισμένα φιστίκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό να φτάσει τους 75°C. 

Προετοιμασία λαχανικών

  1. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Προτιμούμε να τα ψιλοκόψουμε για να μας είναι πιο εύκολο το ανακάτεμα μετά. 

Για τα τσιπς τορτίγιας 

  1. Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Κόβουμε τις τορτίγιες σε λωρίδες και τις βάζουμε στο ταψί.
  3. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά της επιλογής μας.
  4. Ανακατεύουμε τα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 175°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα τσιπς.

Για το dressing

  1. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
  2. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα έχουμε περίπου 1½ φλιτζάνι dressing.

Σύνθεση σαλάτας

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά το κοτόπουλο, το λάχανο, τα λαχανικά, το μάνγκο και το ραντίτσιο.
  3. Προσθέτουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε περισσότερο dressing, αν θέλουμε, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  4. Σερβίρουμε με τα τσιπς τορτίγιας και προσθέτουμε σουσάμι και κόλιανδρο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.

Η σαλάτα είναι καλύτερη όταν καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 2 ημέρες (χωρίς τα τσιπς τορτίγιας, γιατί θα πανιάσουν). Το dressing διατηρείται έως 3 ημέρες.