
Για τη σαλάτα
- 680 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 φλ. φυλλώδη, πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας (πχ. μαρούλι, ρόκα κλπ.)
- 1 καρότο μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο
- 1 μάνγκο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
- 1 ραντίτσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 3 φλ.)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
- ¼ φλ. φιστίκια ανάλατα, καβουρδισμένα
- 2 κ.σ. πίκλες τζίντζερ
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. λάδι τσίλι
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
Για τα τσιπς τορτίγιας και το σερβίρισμα
- 2 τορτίγιες
- λίγο ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
- μπαχαρικά της επιλογής μας, όπως πάπρικα καπνιστή, κουρκουμά, κάρι
- σουσάμι μαύρο ή/και λευκό, καβουρδισμένο
- φύλλα κόλιανδρου φρέσκου ή κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
Μοσχοφίλερο με εκρηκτικά αρώματα φράουλας, τριαντάφυλλου, ανθών πορτοκαλιάς και μανταρινιού, με δροσιστική οξύτητα και απολαυστικά λιπαρή υφή. Η πρόταση του WSPC: Lexis Gris Sur Lie Zacharias
- Για τη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing από καβουρδισμένα φιστίκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό να φτάσει τους 75°C.
Προετοιμασία λαχανικών
- Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Προτιμούμε να τα ψιλοκόψουμε για να μας είναι πιο εύκολο το ανακάτεμα μετά.
Για τα τσιπς τορτίγιας
- Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε λωρίδες και τις βάζουμε στο ταψί.
- Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά της επιλογής μας.
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 175°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα τσιπς.
Για το dressing
- Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
- Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα έχουμε περίπου 1½ φλιτζάνι dressing.
Σύνθεση σαλάτας
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά το κοτόπουλο, το λάχανο, τα λαχανικά, το μάνγκο και το ραντίτσιο.
- Προσθέτουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε περισσότερο dressing, αν θέλουμε, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Σερβίρουμε με τα τσιπς τορτίγιας και προσθέτουμε σουσάμι και κόλιανδρο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η σαλάτα είναι καλύτερη όταν καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 2 ημέρες (χωρίς τα τσιπς τορτίγιας, γιατί θα πανιάσουν). Το dressing διατηρείται έως 3 ημέρες.