Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το dressing λεμονιού βάζουμε τον χυμό λεμονιού σε μπολ και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Χτυπάμε με λεπτό σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή σαν λεπτό κορδόνι, χτυπώντας παράλληλα μέχρι να γίνει ομοιογενές, πηχτό μείγμα.
Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή σε βαζάκι. Στη δεύτερη περίπτωση, κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα.