Το Πάσχα είναι η πιο αγαπημένη γιορτή για πολλούς, και φυσικά το φαγητό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο! Στην Ελλάδα έχουμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές συνταγές, από τα τσουρέκια μέχρι τη μαγειρίτσα, όμως γιατί να μην προσθέσουμε λίγη ποικιλία φέτος;
Ας ρίξουμε μια ματιά στις πασχαλινές παραδόσεις άλλων χωρών και ας πειραματιστούμε με νέες, εξωτικές γεύσεις. Ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, να προσθέσουμε χρώμα και γεύση στο τραπέζι μας και να κάνουμε το Πάσχα ακόμη πιο ενδιαφέρον!
Από ιταλικά γλυκά ψωμιά μέχρι αλμυρές πίτες της Ρωσίας, το Πάσχα μπορεί να γίνει ακόμα πιο πλούσιο και ευχάριστο με λίγη φαντασία και όρεξη για νέα πιάτα.
Μεξικάνικη πασχαλινή πουτίγκα, η γνωστή Capirotada de Semana Santa
Cheese Paskha με καρύδια και σοκολάτα, το ρώσικο γλυκό του Πάσχα
Πασχαλινό κέικ Κούλιτς από την Ανατολική Ευρώπη
Πασχαλινό κέικ Μάζουρεκ από την Πολωνία (Mazurka)
Torta Pasqualina: Ιταλική πασχαλινή πίτα με σφολιάτα, ρικότα και σπανάκι
Simnel Cake, το πασχαλινό γλυκό της Βρετανίας