Οι κρεατοφαγίες μπορεί να πέρασαν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τρώμε βαρετό φαγητό. Όπως κάθε εβδομάδα λοιπόν ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο μενού για κάθε μέρα. Για τη μέρα που δεν έχεις πολύ χρόνο, για τη μέρα που θέλεις κάτι πιο ελαφρύ, αλλά και για αυτές τις μέρες που θέλεις να το ρίξεις λίγο έξω. Για τσέκαρε και ανασκουμπώσου. 

Δευτέρα: Κουνουπίδι ψητό στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Μια διαφορετική μα πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή για να ψήσουμε το κουνουπίδι, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα. Και κάπως έτσι ξεκινά ωραία η εβδομάδα. 

Τρίτη: Κοτομπουκιές με τραγανή κρούστα δημητριακών

Είναι εύκολες, είναι γρήγορες, είναι πεντανόστιμες, είναι υγιεινές. Θέλεις κάτι άλλο; Δε νομίζω. Για την Τρίτη φτιάχνουμε λοιπόν κοτομπουκιές, ψημένες στον φούρνο, με απίστευτα τραγανή κρούστα.

Κοτομπουκιές στον φούρνο

Σούπα με άσπρα φασόλια

Τετάρτη: Σούπα με άσπρα φασόλια και ντομάτα

Μια εναλλακτική της κλασικής φασολάδας, μια ζεστή και χορταστική σούπα γεμάτη γεύση, που συνδυάζει τη δροσιά της ντομάτας με το άρωμα της καπνιστής πάπρικας και τη θρεπτική αξία των λευκών φασολιών. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Πέμπτη: Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, ένα απλό, μαμαδίστικο και σίγουρα λαχταριστό φαγητό, που όμως χρειάζεται τη δική του μαεστρία για να πετύχει. 

Παρασκευή: Εύκολη φριτάτα με πατάτες και αποξηραμένα μανιτάρια

Η φριτάτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χορταστικά πιάτα, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Αυτή η εκδοχή με πατάτες και αποξηραμένα μανιτάρια συνδυάζει γήινες γεύσεις με την απλότητα και την πλούσια υφή των αυγών. Είναι εύκολη στην προετοιμασία, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά γευστική.

Σάββατο: Ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Ψαρόσουπα βελουτέ

Οι βελουτέ σούπες είναι καλή λύση για τα παιδιά, αλλά και για όσους νομίζουν ότι δεν τρώνε όλα τα λαχανικά. Το κρύο συνεχίζεται, οπότε μάλλον τελικά οι σούπες ποτέ δεν είναι αρκετές και ταιριάζουν σε κάθε μέρα.

Κυριακή: Ένα ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Η σαλάτα: Σαλάτα με εσπεριδοειδή, δυόσμο και ρόδι

Ποιος είπε ότι οι φρουτοσαλάτες είναι μόνο για επιδόρπιο; Αυτή η δροσερή σαλάτα με εσπεριδοειδή, φρέσκο δυόσμο και ρόδι μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα τραπέζι. Κυριακή είναι, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό!

Το κυρίως: Φρέσκα ραβιόλια με σπανάκι και εντυπωσιακό πράσινο χρώμα

Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι σίγουρα η πρώτη μας επιλογή σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολο να τα φτιάξουμε στο σπίτι. Η συνταγή μας για ραβιόλια με σπανάκι και εντυπωσιακό, πράσινο χρώμα είναι η απόδειξη και είναι η τέλεια κυριακάτικη επιλογή που συνδυάζει και τη χαρά του δημιουργικού χρόνου στο σπίτι και ένα νόστιμο γεύμα στη συνέχεια.

Φρέσκα ραβιόλια με σπανάκι

Lava cake

Το επιδόρπιο: Σοκολατένιο lava cake

Lava cake, moelleux ή fondant σοκολάτας για τους Γάλλους ή αλλιώς υγρά κεκάκια με μια καρδιά που στάζει σοκολάτα. Όπως και αν τα πεις, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα κεκάκια είναι άκρως ερωτεύσιμα και εθιστικά νόστιμα. Και μη σε τρομάζει καθόλου, θα το φτιάξεις το πι και φι.