Υλικά
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 120 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 55 γρ. αλεύρι
- κακάο για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Ερυθρό γλυκό κρασί, Μαυρόστυφο, με πολυπλοκότητα, ένταση αρωμάτων μαύρων και κόκκινων φρούτων, σοκολάτας και κέδρου, πλούσιο στόμα και εξαιρετική ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Τιτάνας - Κτήμα Σκούρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σοκολατένιο lava cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί μαζί με τη σοκολάτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μαρίζ.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τοποθετούμε 12 ειδικά χαρτάκια ή φορμίτσες σιλικόνης μέσα στις 12 υποδοχές μια φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε μέσα το μείγμα, φροντίζοντας να μην ξεχειλίσει.
- Ψήνουμε τα κεκάκια στον φούρνο στους 190°C για 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε.
- Αφαιρούμε τα χαρτάκια ή τις φορμίτσες σιλικόνης και σερβίρουμε τα κεκάκια όσο ακόμα είναι χλιαρά, πασπαλίζοντας με λίγο κακάο και λίγη άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.