Υλικά
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 55 γρ. αλεύρι
  • κακάο για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Ερυθρό γλυκό κρασί, Μαυρόστυφο, με πολυπλοκότητα, ένταση αρωμάτων μαύρων και κόκκινων φρούτων, σοκολάτας και κέδρου, πλούσιο στόμα και εξαιρετική ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Τιτάνας - Κτήμα Σκούρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σοκολατένιο lava cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. 
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί μαζί με τη σοκολάτα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μαρίζ.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Τοποθετούμε 12 ειδικά χαρτάκια ή φορμίτσες σιλικόνης μέσα στις 12 υποδοχές μια φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε μέσα το μείγμα, φροντίζοντας να μην ξεχειλίσει.  
  6. Ψήνουμε τα κεκάκια στον φούρνο στους 190°C για 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε.
  7. Αφαιρούμε τα χαρτάκια ή τις φορμίτσες σιλικόνης και σερβίρουμε τα κεκάκια όσο ακόμα είναι χλιαρά, πασπαλίζοντας με λίγο κακάο και λίγη άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.