
Υλικά
- 2 πορτοκάλια
- 1 γκρέιπφρουτ
- σπόροι από ½ ρόδι
- 10 φύλλα δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
- ½ κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βιδιανό με αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων, δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Klima Vidiano - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με εσπεριδοειδή, δυόσμο και ρόδι, καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ, αφαιρώντας προσεκτικά τη φλούδα και τη λευκή μεμβράνη.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
- Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αφήσουμε τα εσπεριδοειδή να μαριναριστούν στο dressing για 10 λεπτά. Αμέσως πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και το ρόδι.
- Αν θέλουμε τη σαλάτα πιο πλούσια, μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φέτες αβοκάντο ή καβουρδισμένους και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.