Υλικά
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • σπόροι από ½ ρόδι
  • 10 φύλλα δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
  • ½ κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Βιδιανό με αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων, δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Klima Vidiano - Αμπελώνες Καραβιτάκη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με εσπεριδοειδή, δυόσμο και ρόδι, καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ, αφαιρώντας προσεκτικά τη φλούδα και τη λευκή μεμβράνη.
  2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αφήσουμε τα εσπεριδοειδή να μαριναριστούν στο dressing για 10 λεπτά. Αμέσως πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και το ρόδι.
  • Αν θέλουμε τη σαλάτα πιο πλούσια, μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φέτες αβοκάντο ή καβουρδισμένους και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.