
Υλικά
- 2-2½ κιλά κατσικάκι χωρίς κόκκαλα (νεφραμιά και μπούτι)
- 2 κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλ. βούτυρο
- 1 συκωταριά κατσικίσια ψιλοκομμένη και ζεματισμένη
- 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα
- 80 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- άνηθο ψιλοκομμένο
- κανέλα σε σκόνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα blend ξηρής Μαυροδάφνης με Μαύρο Καλαβρυτινό. Η πρόταση του WSPC: Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ερυθρό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κατσικάκι ρολό, πρώτα ζεσταίνουμε λίγο νερό σε κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα ξερά κρεμμύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το κουκουνάρι, το ρύζι, τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες, τον άνηθο, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για λίγο όλα μαζί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανοίγουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές.
- Βάζουμε τη γέμιση στη μια πλευρά και απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Ράβουμε τα σημεία που έχουν μεγάλα ανοίγματα.
- Τοποθετούμε το ρολό σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ντομάτες.
- Ψήνουμε στον φούρνο από 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ψητές πατάτες.