Τι να επιφυλάσσει άραγε η εβδομάδα που ξεκίνησε; Πέρα από όλα τα άλλα, θυμήσου ότι μπορεί να επιφυλάσσει νόστιμο φαγητό. Και αν για μία ακόμη φορά ξέμεινες από ιδέες, συνέχισε παρακάτω. Ξεκινάμε με λαχταριστή ψαρόσουπα για να ζεστάνουμε το μέσα μας και μετά τα βρεις από επιλογές για κρεατικό, μέχρι όσπριο και λαδερό. Όλα τα έχει το μενού

Δευτέρα - Ψαρόσουπα βελουτέ με κολοκυθάκια, καρότα και κουρκουμά

Ένα υγιεινό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σου, αναλόγως με τα λαχανικά που θα προσθέσεις. 

Τρίτη - Αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ

Φτιάχνουμε τραγανό σνίτσελ με την αυθεντική βιεννέζικη συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι, πατατοσαλάτα ή τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Σνίτσελ

Τετάρτη - Μανιτάρια με πατάτες και καρότα στο φούρνο

Ένα vegan φαγάκι με μανιτάρια, πατάτες, καρότα και πιπεριές, που ψήνονται στο φούρνο με μια ωραία σάλτσα μουστάρδας. Ό,τι πρέπει για τα μέσα της εβδομάδας!

Πέμπτη - Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και πιπεριές βήμα - βήμα

Το ρολό κοτόπουλο είναι από τα πιάτα που αγαπάμε όλοι, και το βρίσκουμε εύκολα έτοιμο σε διχτάκια, σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ. Το σπιτικό όμως είναι πάντα αλλιώς! Μόνοι μας μπορούμε να επιλέξουμε την ποιότητα του κοτόπουλου και τα υλικά της γέμισης, καθορίζοντας πόσο ελαφρύ ή πλούσιο θα βγει.

Ρολό κοτόπουλο

Παρασκευή -  Ρεβίθια φούρνου με κάπαρη, ελιές και πορτοκάλι

Ένα πιάτο με ρεβίθια, διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Ο συνδυασμός γλυκού και όξινου ταιριάζει πολύ, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο αφήνει τα ρεβίθια μελωμένα και ταυτόχρονα λίγο τραγανά. Η κάπαρη και οι ελιές δίνουν ένταση και αλμύρα, ενώ το πορτοκάλι προσθέτει μια φρουτώδη, γλυκόξινη νότα που ισορροπεί υπέροχα το σύνολο.

Σάββατο: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, το κλασικό «μαμαδίστικο» πιάτο

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι. Τα μαγειρεύουμε με διάφορα λαχανικά και ένα πλούσιο αυγολέμονο και έχουμε ένα χορταστικό πιάτο.

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Σαλάτα με ψητή κολοκύθα και ανθότυρο

Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου με πολλούς τρόπους - από πίτες και ριζότο, μέχρι υπέροχες σαλάτες για το κυριακάτικο τραπέζι. 

Σαλάτα με κολοκύθα

Μοσχαράκι με μήλα

Για κυρίως: Μελωμένο μοσχαράκι με μήλα και πατάτες

Μελωμένο μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μήλα που καραμελώνουν και δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Την ίδια συνταγή βέβαια, μπορούμε να φτιάξουμε με αρνάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό.

Για επιδόρπιο: Τάρτα με καρύδια και καραμέλα από πετιμέζι

Αυτή η τάρτα με καρύδια κερδίζει τις εντυπώσεις με τη γεύση της και τον ξεχωριστό συνδυασμό υλικών. Τραγανή βάση, γέμιση από καρύδια και μια διαφορετική καραμέλα που φτιάχνουμε με πετιμέζι και είναι πιο αρωματική και λιγότερο βαριά από την κλασική.