Γίνεται κάθε φορά το μενού της εβδομάδας θα είναι τόσο λαχταριστό; Κι όμως, γίνεται. Αυτή τη φορά βάζουμε περισσότερο στην καθημερινότητά μας τα υλικά της εποχής, από μπρόκολο και κουνουπίδι, μέχρι ρόδι και κυδώνια, για το πληθωρικό φαγητό της Κυριακής.
Ξεκινάμε μάλιστα, με μία παραδοσιακή ελληνική συνταγή με ένα twist που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή. Συνέχισε την ανάγνωση και δεν θα χάσεις.
Δευτέρα – Λευκή φασολάδα
Το εθνικό μας φαγητό σε εκδοχή χωρίς ντομάτα! Ένα πιάτο λιτό και ταπεινό, που μέσα από τα πιο απλά υλικά, φασόλια, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, λάδι και λεμόνι, αποπνέει ζεστασιά, φροντίδα και νοστιμιά.
Τρίτη - Κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο
Δυναμωτική, καθημερινή, αλλά και γιορτινή, μια κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο πρωταγωνιστεί με πολλούς τρόπους στο ελληνικό τραπέζι.
Τετάρτη - Κουνουπίδι γιαχνί με πλιγούρι
Ένα φαγητό της ελληνικής κουζίνας, απλό αλλά γεμάτο γεύση. Το κουνουπίδι μαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα με ντομάτα, κρεμμύδι και καρότο και συνοδεύεται με πλιγούρι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα. Ένα πιάτο ζεστό, σπιτικό και απόλυτα μεσογειακό.
Πέμπτη - Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα
Μαμαδίστικο, εύκολο και νόστιμο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Με λίγα υλικά και σωστό μαγείρεμα, το λεμονάτο χοιρινό στην κατσαρόλα γίνεται απίστευτα τρυφερό, με πλούσια σάλτσα, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην οξύτητα του λεμονιού και τη γλύκα από τα καρότα.
Παρασκευή - Πένες με μπρόκολο και λουκάνικο γαλοπούλας
Αυτό το χορταστικό και πρωτότυπο πιάτο ζυμαρικών γίνεται με μπρόκολο, λουκάνικο γαλοπούλας και ένα υλικό που δεν συναντάμε συχνά στις μακαρονάδες: τα φασόλια.
Σάββατο - Αρωματικό ψητό ψάρι μαριναρισμένο με yuzu
Το ξινόπικρο γιαπωνέζικο εσπεριδοειδές yuzu προσθέτει φρεσκάδα και βάθος στη μαρινάδα, κάνοντας το ψητό ψάρι γευστικότατο. Αυτή η απλή συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και αρωματικό γεύμα.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Τυρόπιτα σουφλέ
Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις σπιτική τυρόπιτα χρειάζεσαι πολλά υλικά και κόπο; Αυτή η τυρόπιτα σουφλέ χρειάζεται μόλις 5 υλικά και κάτι περισσότερο από 5 λεπτά προετοιμασίας και μετά, όλη τη δουλειά την κάνει ο φούρνος.
Για κυρίως: Μοσχάρι με κυδώνια, μαυροδάφνη και ρόδι
Ένα παραδοσιακό, αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα της μαυροδάφνης με τα αρωματικά κυδώνια, τα οποία ψήνονται και μελώνουν με τη σάλτσα και δένουν μοναδικά με το κρέας. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.
Για επιδόρπιο: Μήλα ψητά γεμιστά με ξηρούς καρπούς και μπισκότα
Τα ψητά μήλα είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φθινοπωρινά επιδόρπια. Στη δική μας εκδοχή τα γεμίζουμε με ξηρούς καρπούς, μπισκότα και μυρωδικά, ώστε να καραμελώσουν στο φούρνο και να γίνουν αρωματικά και απολαυστικά. Σερβίρονται ζεστά, σκέτα ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.
Κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο βήμα - βήμα
Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα βήμα - βήμα
Κουνουπίδι γιαχνί με πλιγούρι
Πένες με μπρόκολο και λουκάνικο γαλοπούλας
Αρωματικό ψητό ψάρι μαριναρισμένο με yuzu
Η πιο εύκολη τυρόπιτα σουφλέ με μόλις 5 υλικά