Όσο περνά ο Σεπτέμβριος, τόσο περισσότερο μπαίνουμε όλοι στις ρουτίνες μας. Αυτές όμως που αγαπάμε και λίγο μας λείπουν μετά από πολύ καιρό «κραιπάλης». Καλή εβδομάδα λοιπόν, με ένα ακόμη εβδομαδιαίο μενού που έχουμε ετοιμάσει με εύκολες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για αυτό που χρειάζεσαι κάθε μέρα.
Δευτέρα – Μακαρονοσαλάτα με τόνο
Η πιο εύκολη και νόστιμη λύση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα βρίσκεται στο ντουλάπι μας και δεν χρειάζεται περισσότερο από 15 λεπτά μέχρι να γίνει. Αν έχουμε τα ζυμαρικά μας ήδη βρασμένα ο χρόνος ελαττώνεται στα 5 λεπτά.
Τρίτη - Κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer
Αυτή η εκδοχή για κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας ή αλλιώς chicken parmesan, είναι εύκολη, πεντανόστιμη, μυρωδάτη, αλλά και πιο ελαφριά από την κλασική συνταγή στην οποία το τηγανίζουμε, αφού γίνεται στο air fryer!
Τετάρτη - Γίγαντες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Ένα πιάτο με απίστευτη νοστιμιά, αφού οι γίγαντες στο εσωτερικό τους είναι βουτυράτοι, ενώ το εξωτερικό τους καλύπτεται από μια πολύ λεπτή κρούστα. Απαραίτητη προϋπόθεση στο τραπέζι να υπάρχει φρέσκο ψωμί, καθώς η σάλτσα που τους συνοδεύει δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτη.
Πέμπτη - Κεμπάπ σπιτικό
Το κεμπάπ είναι αγαπημένο πιάτο της ανατολικής Μεσογείου, με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση. Προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, όπου το κρέας ψηνόταν σε κάρβουνα ή σούβλες. Στο σπίτι, μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα είτε στον φούρνο είτε στο τηγάνι.
Παρασκευή - Κολοκυθάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό
Μια εύκολη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή για κολοκυθάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα και ντομάτα. Υπέροχη γεύση, άρωμα που θυμίζει πίτσα -χωρίς το ζυμάρι- και μια γρήγορη λύση για φαγητό στο σπίτι χωρίς κόπο!
Σάββατο - Μελωμένο μοσχαράκι με μελιτζάνες
Ένα από τα πιο ωραία κυριακάτικα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που κάνει φοβερή εντύπωση και στα πιο επίσημα ή φιλικά καλέσματα.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας Κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Μέρα που με βάση την ορθόδοξη εκκλησία απαιτεί νηστεία και μάλιστα χωρίς λάδι. Εκτός αν είναι Σαββατοκύριακο, οπότε τα λαδερά επιτρέπονται. Εδώ λοιπόν σου έχουμε μία πρόταση για την ειδική αυτή περίσταση.
Για αρχή: Σαλάτα παντζανέλα (panzanella) με ροδάκινο
Η ιταλική σαλάτα παντζανέλα (panzanella) με καταγωγή από την Τοσκάνη σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή, με ροδάκινο που την κάνει ακόμη πιο γευστική.
Για κυρίως: Γεμιστά κλασικά με ντομάτες και πιπεριές
Τα γεμιστά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικά όσο βρίσκουμε ακόμη στην αγορά τις πιο νόστιμες ντομάτες, τις πιο κόκκινες πιπεριές και τα πιο μυρωδάτα κολοκυθάκια.
Για επιδόρπιο: Vegan σοκολατένιο cheesecake ψυγείου
Ανάλαφρο και γλυκό τόσο - όσο, αυτό το σοκολατένιο cheesecake είναι νόστιμο, έχει τραγανή βάση και βελούδινη κρέμα, ενώ είναι και vegan.
Κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer
Γίγαντες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Κεμπάπ σπιτικό
Κολοκυθάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό
Μελωμένο μοσχαράκι με μελιτζάνες
Σαλάτα παντζανέλα (panzanella) με ροδάκινο
Γεμιστά κλασικά με ντομάτες και πιπεριές