Το καλοκαίρι φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του – μην απογοητεύεσαι, ημερολογιακά ξεκάθαρα. Ίσως λοιπόν να έχεις την ανάγκη να μπεις πάλι σε ρυθμούς, γι’ αυτό εμείς στο κάνουμε λίγο πιο εύκολο, φτιάχνοντας το μενού της εβδομάδας με συνταγές γεμάτες νοστιμιά και θρέψη. Πάρε ιδέες! 

Δευτέρα –  Μακαρονοσαλάτα με φέτα, ντοματίνια και βασιλικό

Μια δροσερή, αρωματική και εύκολη μακαρονοσαλάτα που συνδυάζει τη μεσογειακή φρεσκάδα με την απλότητα των ζυμαρικών. Ιδανική για καλοκαιρινό τραπέζι ή ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Τρίτη - Σνίτσελ φούρνου με ψητές πατάτες

Το σνίτσελ, εθνικό πιάτο της Αυστρίας, γίνεται και στο τηγάνι και στον φούρνο, γιατί η απόλαυση χρειάζεται επιλογές.

Σνίτσελ

Τουρλού λαχανικών

Τετάρτη - Τουρλού λαχανικών κατσαρόλας

Εύκολο φαγάκι του ήλιου που μαγειρεύεται με όλα τα λαχανικά του κήπου. Το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους είναι και η καλύτερη στιγμή για να το μαγειρέψουμε και να το απολαύσουμε χλιαρό ή κρύο, είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν συνοδευτικό. 

Πέμπτη – Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο 

Ψήνουμε το ρύζι στο φούρνο μαζί με το κοτόπουλο για να πάρει όλη τη γεύση από το κρέας και τα μπαχαρικά. Είναι από εκείνα τα φαγητά που γεμίζουν το σπίτι ζεστά αρώματα και σε κάνουν να ανυπομονείς να βγει το ταψί από τον φούρνο!

Παρασκευή - Φακόρυζο

Μια απλή και εξαιρετικά θρεπτική συνταγή που συνδυάζει τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες από τις φακές με την ενέργεια του ρυζιού. Ιδανικό για όλες τις εποχές, αποτελεί μια χορταστική και υγιεινή επιλογή που γεμίζει το τραπέζι μας με γεύση και παράδοση.

Σάββατο – Λαζάνια μπολονέζ με εύκολη κρέμα γραβιέρας

Η αγαπημένη, κλασική ιταλική συνταγή για λαζάνια στο φούρνο. Η πλούσια γέμιση και η εύκολη τυρένια μπεσαμέλ τα κάνουν ακαταμάχητα.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Σαλάτα αμπελοφάσουλα με τριμμένη ντομάτα

Τα αμπελόφασουλα είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά του καλοκαιριού, ειδικά όταν τρίβουμε από πάνω τους φρέσκια, μυρωδάτη, καλοκαιρινή ντομάτα με λίγο σκορδάκι και κάποιο φρέσκο μυρωδικό όπως ρίγανη, θυμάρι ή βασιλικό.

Αμπελοφάσουλα

Ψάρι αλά σπετσιώτα

Για κυρίως: Ψάρι αλά σπετσιώτα 

Η διάσημη συνταγή των Σπετσών συνδυάζει ολόκληρο, φρέσκο ψάρι που ψήνεται στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με σκόρδο και μυρωδικά και είναι ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.

Για επιδόρπιο: Παγωτό cheesecake φράουλα

Σπιτικό παγωτό, πλούσιο και κρεμώδες, με ζουμερές φράουλες, τριμμένα μπισκότα και γεύση από το τυρί κρέμα που το κάνουν ακαταμάχητο. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, χωρίς παγωτομηχανή και χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή για να παγώσει.