Ένα εντυπωσιακό ρολό μπορεί διαχρονικά να αποτελέσει πρωταγωνιστή του γιορτινού τραπεζιού, είτε φτιάχνεται κρέας χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο, ακόμη και αρνί. Και ενώ σαφώς υπάρχει η επιλογή να το αγοράσεις έτοιμο από το κρεοπωλείο της γειτονιάς σου, αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το φτιάξεις και εσύ.
Πίστεψέ μας, δεν είναι καθόλου δύσκολο και μάλιστα, το σπιτικό θα βγει σίγουρα ακόμη καλύτερο. Άλλωστε, στο σπιτικό ρολό μπορείς να βάλεις τα υλικά της επιλογής σου στη γέμιση και να φτιάξεις ένα κυρίως «λουκούμι», που όλοι θα σου ζητούν τη συνταγή του.
Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να «παίξεις» με διαφορετικές γεμίσεις. Το ρολό στην πραγματικότητα επιδέχεται πραγματικά πολλών παραλλαγών.
Από κλασική γέμιση με τυρί και μυρωδικά, μέχρι κάτι πολύ γιορτινό όπως γέμιση με δαμάσκηνα, με καρύδια και μήλο. Και για να μη φαίνεται «βουνό» να το ετοιμάσεις, εδώ θα δεις ότι γίνεται παιχνιδάκι, αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.