
Και ποιος δεν αγαπά το παγωτό; Σίγουρα σου έχει τύχει να το λιγουρεύεσαι και να συγκρατείς τον εαυτό σου είτε γιατί δεν πρέπει, είτε γιατί πλησιάζει καλοκαίρι ή ακόμα και γιατί είναι σχετικά αργά μέσα στη μέρα.
Κι όμως, δεν χρειάζεται πια να περιορίζεσαι. Με τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να φας άφοβα, ενώ θα θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά γιατί είναι πολύ εύκολη και βασίζεται στο cottage cheese, που είναι ελαφρύ, νόστιμο αλλά και θρεπτικό. Ό,τι πρέπει δηλαδή γι' αυτές τις λιγούρες που σου «χτυπούν» συχνά-πυκνά την πόρτα.
Μόλις το φτιάξεις, μην ξεχάσεις να το ανεβάσεις στα social και να μας κάνεις tag!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (2 μπάλες):
Ενέργεια: 281 kcal
Υδατάνθρακες: 41.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Λιπαρά: 4.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
για 4 μερίδες
Yλικά
- 400 γρ. cottage cheese
- 3 μπανάνες παγωμένες μεγάλες (300 γρ.)
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης
- 25 γρ. κακάο σε σκόνη άγλυκο
Διαδικασία
- Για το ελαφρύ παγωτό με cottage cheese, φυστικοβούτυρο και μπανάνα, με το ραβδομπλέντερ χειρός ή σε πολυκόφτη χτυπάμε το cottage cheese, τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο, το κακάο και το μέλι. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3-5 ώρες μέχρι το παγωτό να είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε σε χωνάκι ή σε κυπελλάκι και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα σταγόνες σοκολάτας ή με τριμμένο φουντούκι.
Δοκίμασε να το συνδυάσεις με φρούτα της εποχής.