
Aπό το 1996, στο νούμερο 106 της οδού Μητροπόλεως, στην περιοχή όπου τότε λειτουργούσαν ακόμη κάποια από τα πιο ιστορικά bars της Θεσσαλονίκης, η μπουγάτσα «Γιάννης» γράφει τη δική της επιτυχημένη ιστορία. Γι' αυτό δεν γινόταν η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» να μην επισκεφτεί το θρυλικό αυτό μαγαζί και να μάθει τις διαφορές στις γεμίσεις που μπορεί να έχει μια μπουγάτσα, αλλά κυρίως να τη δοκιμάσει.
Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί ως γλυκιά «μπουγάτσα με κρέμα», αλλά κι ως αλμυρή, με τυρί, κιμά ή σπανάκι, με φύλλα αέρος, που ανοίγονται στο χέρι, τυλίγονται πολλές φορές γύρω από τη γέμιση και ψήνονται σε μικρό ταψί.
Η μπουγάτσα σερβίρεται στο χαρτί, κομμένη σε κύβους μεγέθους μπουκιάς και η γλυκιά με κρέμα πασπαλίζεται, ανάλογα με τα γούστα, με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι ότι μετά από ήδη 29 χρόνια παρουσίας στον χώρο, ακόμα σχηματίζονται ουρές έξω από το μαγαζί για μια δοκιμή και δεν αναφερόμαστε στους τουρίστες, αλλά κυρίως στους ντόπιους που θα περάσουν είτε για την πρωινή είτε για τη βραδινή τους μπουγάτσα, μιας και το μαγαζί είναι ανοιχτό όλο το βράδυ και εξυπηρετεί τους ξενύχτηδες της πόλης.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, αφού η διαφήμιση όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει κυρίως από στόμα σε στόμα και πολύ λιγότερο από τα social media, τα οποία δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης χρήσης από τους ιδιοκτήτες, τα δύο αδέρφια που έχουν την επιχείρηση, τον Γιάννη και τον Γιώργο.
Ο κόσμος όμως, όπως παραδέχονται και οι άνθρωποι του καταστήματος δεν το επιλέγει μόνο για τη φοβερή μπουγάτσα που φτιάχνουν, αλλά κυρίως γιατί μετά από τόσα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γειτονιάς που οι άνθρωποι νιώθουν μια παρέα και θα απολαύσουν μαζί μια μπουγάτσα με οποιαδήποτε γέμιση.
«Ο κόσμος αγαπάει και τη special μπουγάτσα που φτιάχνουμε και αγαπάει ο κόσμος. Είναι με κιμά και εμείς βάζουμε και γιαούρτι και ρίγανη. Αυτή η επιλογή μαζί με τη γλυκιά είναι εκείνες που προτιμάει και ο κόσμος το βράδυ μετά το αλκοόλ, όταν έρχονται εδώ», λέει η υπάλληλος του μαγαζιού στην κάμερα της εκπομπής. Εννοείται πως η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν και φυσικά πήραν και για να κεράσουν και το συνεργείο.
