
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο άγλυκο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 ml γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μάφιν σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μία φόρμα για μάφινς, τοποθετώντας στις εσοχές ειδικές χάρτινες θήκες. Αν δεν έχουμε τέτοιες, μπορούμε να βουτυρώσουμε (ή να λαδώσουμε) τις εσοχές και να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου τα χαρτάκια.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν, γεμίζοντας τα ¾ κάθε θήκης. Προσθέτουμε από πάνω τη σοκολάτα.
- Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
- Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη πριν τα σερβίρουμε.
- Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα ή μείγμα αυτών.