Υλικά

για περίπου 20 κομμάτια

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. ρυζάλευρο
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ ή σε ένα μπολ με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τα αλεύρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα.
  4. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα και μεταφέρουμε τη ζύμη σε ταψί ή λαμαρίνα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.
  6. Με πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης μέχρι κάτω και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, σε μέγεθος μιας μικρής μπάρας.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε. 
  • Αυτά μπισκότα ταιριάζουν ωραία με μέλι πορτοκαλιού, κρέμα λεμονιού (lemon curd) αλλά και μαρμελάδες εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι κ.ο.κ.).
  • Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού ή λάιμ για πιο ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.