Υλικά
για περίπου 20 κομμάτια
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. ρυζάλευρο
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ ή σε ένα μπολ με σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα και μεταφέρουμε τη ζύμη σε ταψί ή λαμαρίνα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.
- Με πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης μέχρι κάτω και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, σε μέγεθος μιας μικρής μπάρας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
- Αυτά μπισκότα ταιριάζουν ωραία με μέλι πορτοκαλιού, κρέμα λεμονιού (lemon curd) αλλά και μαρμελάδες εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι κ.ο.κ.).
- Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού ή λάιμ για πιο ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.