Υλικά
  • 3 κ.σ. σπόροι chia
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • ½ κ.γ. matcha σε σκόνη
  • 1-2 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πουτίγκα από τσάι matcha και σπόρους τσία ανακατεύουμε σε ένα μπολ το matcha με 1 κ.σ. ζεστό νερό, ώστε να διαλυθεί καλά η σκόνη και να μην έχει σβόλους.
  2. Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, τα φύλλα δυόσμου, το matcha, τη βανίλια και τους σπόρους chia.
  3. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ, φροντίζοντας να διανεμηθούν σωστά οι σπόροι chia. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε να απορροφήσουν οι σπόροι chia το υγρό και να πήξουν το μείγμα.
  4. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε με λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο και αν θέλουμε με φύλλα δυόσμου.

Μπορούμε να προσθέσουμε για γαρνιτούρα και φρέσκα φρούτα, όπως μύρτιλα, μπανάνα ή ανανά.