
Υλικά
- 3 κ.σ. σπόροι chia
- 250 ml γάλα καρύδας
- ½ κ.γ. matcha σε σκόνη
- 1-2 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πουτίγκα από τσάι matcha και σπόρους τσία ανακατεύουμε σε ένα μπολ το matcha με 1 κ.σ. ζεστό νερό, ώστε να διαλυθεί καλά η σκόνη και να μην έχει σβόλους.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, τα φύλλα δυόσμου, το matcha, τη βανίλια και τους σπόρους chia.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ, φροντίζοντας να διανεμηθούν σωστά οι σπόροι chia. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε να απορροφήσουν οι σπόροι chia το υγρό και να πήξουν το μείγμα.
- Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε με λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο και αν θέλουμε με φύλλα δυόσμου.
Μπορούμε να προσθέσουμε για γαρνιτούρα και φρέσκα φρούτα, όπως μύρτιλα, μπανάνα ή ανανά.