Υλικά
  • 20 κολοκυθοανθούς
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κούπα κινόα
  • 2 κούπες νερό
  • 200 γρ. μπλε καβούρι, μαγειρεμένο στον ατμό
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ασύρτικο, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθών, νύξεις μεταλλικότητας, πλούσια δομή και τονισμένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Emphasis Assyrtiko Κτήμα Παυλίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους κολοκυθοανθούς στο φούρνο με κινόα, καβούρι και μυρωδικά σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το καρότο. Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε καλά. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Κόβουμε το καβούρι σε μικρότερα κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα μυρωδικά και  το χυμό λεμονιού.
  6. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  8. Γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθανθούς με τη γέμιση προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αν έχει περισσέψει γέμιση την απλώνουμε στο ταψί μαζί με τυχόν λαχανικά.
  9. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.