3 τρόποι να απογειώσεις τα donuts

1. Γέμιση με πραλίνα ή μαρμελάδα: Αν θέλεις να τα γεμίσεις μετά το ψήσιμο, άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά με μια μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής, με λεπτό κορνέ γέμισέ τα με λίγη πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και φυστικοβούτυρο.

2. Ζάχαρη - κανέλα: Άλειψε τα ντόνατς με λίγο λιωμένο βούτυρο μόλις βγουν από το air fryer και είναι ακόμη ζεστά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε ½ φλ. ζάχαρη με 1-2 κ.γ. κανέλα και πασπάλισε το μείγμα πάνω στα ντόνατς.

3. Γλάσο σοκολάτας: Λιώσε 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1 κ.σ. βούτυρο (ή λίγο γάλα/κρέμα) σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή φωτιά. Βούτηξε την πάνω πλευρά των donuts και άφησέ τα πάνω σε σχάρα για να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Μπορείς να τα πασπαλίσεις και με τρίμμα φουντουκιού, καρύδας ή πολύχρωμη τρούφα.

Υλικά

για 8 μικρά ντόνατς

  • 1 φλ. αλεύρι
  • ⅓ φλ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • βανίλια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα donuts στο air fryer βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  2. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη, κόβουμε σε σχήμα ντόνατ και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. Ψήνουμε τα ντόνατς στο air fryer, στους 180°C, για 6-8 λεπτά.
  • Δεν έχεις κουπ πατ για donuts; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ποτήρι για το εξωτερικό σχήμα και ένα καπάκι (π.χ. από μπουκάλι) για την τρύπα στο κέντρο. Εναλλακτικά, πλάσε μικρές μπάλες ζύμης για donut holes – ψήνονται πιο γρήγορα και είναι ιδανικά για dip σε σοκολάτα ή πασπάλισμα με ζάχαρη.
  • Είναι πιο νόστιμα την ίδια μέρα, αλλά μπορείς να τα φυλάξεις και σε μπολ καλά κλειστό για 1-2 μέρες.