Υλικά
για περίπου 33 κομμάτια
- 200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 300γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά μεγάλα
- 380γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
- 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε τα cookies σοκολάτας, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, μέχρι να αφρατέψει.
- Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
- Προσθέτουμε στο μίξερ ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα από το αλεύρι, αφού κρατήσουμε 2 κ.σ. στην άκρη για να το ανακατέψουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Όταν γίνει ομοιογενής η ζύμη, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το αλεύρι που τις έχουμε ανακατέψει και ενσωματώνουμε στη ζύμη ζυμώνοντας ελαφρά με το χέρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξει, για να δουλεύεται πιο εύκολα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα ή στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, κόβουμε ποσότητα ίση με 30γρ. περίπου και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις πατάμε λίγο με το χέρι να πλατύνουν και τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας σημαντική απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά, για 15 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρουμε σε δοχείο αποθήκευσης.
Δεν απομακρύνουμε τα μπισκότα ζεστά από το ταψί γιατί θα διαλυθούν.