Λατρεύεις το καρπούζι και ψάχνεις συνεχώς νέους τρόπους και συνταγές να το απολαύσεις; Σε νιώθουμε, γιατί και σε εμάς αρέσει πολύ, γι’ αυτό και έχουμε φροντίσει να σου δώσουμε απολαυστικές συνταγές για σαλάτες με καρπούζι, αλλά και μία συνταγή για δροσερή καρπουζάδα σαν fruit punch, που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Με καρπούζι βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε και διάφορα κοκτέιλ, καθώς ταιριάζει αρμονικά με το ρούμι, τη βότκα, το τζιν και την τεκίλα. Αυτή τη φορά ωστόσο, επιλέξαμε να σου δώσουμε την αγαπημένη μας εκδοχή για frozen margarita με καρπούζι, που μάλιστα δεν θα φτιάξεις με θρυμματισμένο πάγο, αλλά με κατεψυγμένο καρπούζι.

Είναι ιδανική επιλογή για βραδιές με φίλους στη βεράντα και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να θυμηθείς να έχεις βάλει αποβραδίς το καρπούζι στην κατάψυξη, για να παγώσει πολύ καλά.

Υλικά

  • 800 γρ. καρπούζι καθαρισμένο
  • 125 ml τεκίλα
  • 75 ml triple sec
  • χυμό + ξύσμα από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το ποτήρι

  • 1 λάιμ
  • 4 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

  1. Κόβεις το καρπούζι σε κύβους αποβραδίς και το βάζεις στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  2. Ανακατεύεις το αλάτι με τη ζάχαρη και τα απλώνεις σε ένα ρηχό πιάτο. Παίρνεις 4 κολονάτα ποτήρια για margarita και περνάς μία φέτα λάιμ από τα χείλη κάθε ποτηριού.
  3. Αναποδογυρίζεις μείγμα αλάτι - ζάχαρη και περιστρέφεις για να κολλήσει και να δημιουργήσεις το χαρακτηριστικό «στεφάνι» που έχει η margarita.
  4. Ρίχνεις στο μπλέντερ τους κατεψυγμένους κύβους από το καρπούζι και τα υπόλοιπα υλικά για το cocktail και χτυπάς καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Μοιράζεις τη margarita στα ποτήρια και σερβίρεις αμέσως.