
Το καρπούζι είναι ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων και όχι μόνο λόγω… μεγέθους. Είναι σίγουρα το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τα φρούτα της εποχής, έχει ονειρεμένη γεύση και παρά τη γλύκα του έχει πολύ λίγες θερμίδες (μόλις 30 θερμίδες τα 100 γρ.). Από την άλλη, η πλούσια περιεκτικότητα του σε νερό - αποτελείται κατά 92% από νερό - το καθιστούν ιδανική τροφή και για την ενυδάτωση του οργανισμού, κάτι που ειδικά το καλοκαίρι χρειάζεσαι με το παραπάνω.
Ψάχνοντας λοιπόν να βρούμε περισσότερους τρόπους να βάλουμε το καρπούζι στη διατροφή μας, ανακαλύψαμε και ένα απολαυστικό ρόφημα με βάση το καρπούζι, που μπορείς να φτιάξεις πάρα πολύ εύκολα και μόλις με δύο υλικά. Ένα δροσερό fruit punch που μπορείς σίγουρα να προσφέρεις στα καλοκαιρινά πάρτι, ως welcome drink σε events αυτή την εποχή ή να το φτιάξεις για τα παιδιά στο σπίτι. Το σίγουρο είναι ότι θα αρέσει πολύ σε όλους.
Υλικά
- 1 καρπούζι
- φρουτοχυμό συσκευασμένο (Προτίμησε ένα φρουτοχυμό με διάφορα φρούτα)
Διαδικασία
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού ανοίγεις ένα «καπάκι» στο καρπούζι. Με μία μεγάλη κουτάλα αφαιρείς τη σάρκα του καρπουζιού και τη μεταφέρεις σε μπολ.
Καθαρίζεις τη σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια όσο πιο καλά μπορείς και βάζεις το καρπούζι στο μπλέντερ. Χτυπάς καλά να γίνει πουρές.
Σουρώνεις τον πουρέ του καρπουζιού περνώντας τον από ψιλό σουρωτήρι, για να κρατήσεις και όσα κουκούτσια μπορεί να ξέφυγαν στο καθάρισμα.
Ανακατεύεις τον χυμό του καρπουζιού με τον φρουτοχυμό (Για 2,5 λίτρα χυμό καρπουζιού θα χρειαστείς ½ λίτρο φρουτοχυμό) και παγώνεις πολύ καλά στο ψυγείο πριν σερβίρεις.
Extra tip 1: Αν θέλεις μπορείς να βάλεις την καρπουζάδα μέσα στο καρπούζι που είχες αδειάσει και να το σερβίρεις από εκεί με μία μεγάλη κουτάλα της σούπας. Εναλλακτικά θα χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο μπολ για fruit punch ή ακόμη και μία μεγάλη κανάτα.
Extra tip 2: Θα σου προτείναμε να μη βάλεις πάγο μέσα στο μπολ ή στην κανάτα, για να μην αραιώσει η καρπουζάδα. Αν θέλεις το ρόφημά σου πιο παγωμένο, προτίμησε να βάλεις πάγο απευθείας στο ποτήρι.
