
Υπάρχουν άνθρωποι που λαχταρούν όλο το χρόνο να φτάσει το καλοκαίρι για να φάνε παγωτά, αλλά και καρπούζι. Αν δε αγαπάς και τα δροσιστικά κοκτέιλ, αυτά που σε ταξιδεύουν νοερά στο αγαπημένο σου νησί, ξέρεις καλά τι σημαίνει αυτή η αναμονή. Εδώ λοιπόν παντρεύουμε αυτά τα δύο: κοκτέιλ και καρπούζι και συγκεκριμένα το τελευταίο με τι άλλο, με το απόλυτα καλοκαιρινό μοχίτο.
Δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Κάλεσε λίγους φίλους, άναψε τα φωτάκια στο μπαλκόνι, πάρε μερικές φέτες καρπούζι, λίγο λάιμ, καστανή ζάχαρη, κόψε λίγο δυόσμο από το γλαστράκι και ξεκίνα.
Υλικά
- 1 φέτα καρπούζι λεπτή
- 1 δόση ρούμι (40 ml)
- 1/2 λάιμ
- 10 φύλλα δυόσμου (και έξτρα για στόλισμα)
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- σόδα
- πάγο
Διαδικασία
- Για το μοχίτο καρπούζι κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και φροντίζουμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε το λάιμ σε φέτες, τα φύλλα δυόσμου και τη ζάχαρη.
- Με ένα γουδοχέρι ή με το πίσω μέρος μίας ξύλινης κουτάλας πιέζουμε καλά τα υλικά να πολτοποιηθούν και να βγάλουν τα αρώματα και τις γεύσεις του.
- Βάζουμε στο ποτήρι μπόλικο πάγο και προσθέτουμε το ρούμι και το γεμίζουμε με σόδα.
- Στολίζουμε με λίγο καρπούζι και έξτρα φύλλα δυόσμου.
Δες εδώ και μερικές ακόμη συνταγές που θα σε δροσίσουν